1. Karjeras atbalsta projekts tuvojas noslēgumam

1.1. Projektā sagatavotie materiāli karjeras atbalsta sniegšanai

Projekta gaitā izstrādāti jauni, nozīmīgi materiāli karjeras atbalsta sniegšanai. Par būtiskāko dokumentu, kas aptver Karjeras attīstības atbalsta plānošanu, īstenošanu un uzraudzību gan pašvaldības, gan skolas, gan pedagoga karjeras konsultanta darba līmenī, var uzskatīt 2022. gadā sagatavotās un publicētās “Vadlīnijas karjeras attīstības atbalsta īstenošanai”. Šī dokumenta mērķis- nodrošināt vienotu izpratni par karjeras attīstības atbalsta sistēmu, tās komponentiem un īstenošanu, īsi raksturot karjeras attīstības atbalsta ietvaru un būtību, pedagoga karjeras konsultanta profesionālo darbību, karjeras attīstības atbalsta sistēmas dalībniekus un to lomas, kā arī norādīt uz karjeras attīstības atbalsta sistēmas ilgtspējas svarīgākajiem aspektiem. 

Vadlīnijas lietojamas kopā ar Projektā izstrādātiem trim Karjeras attīstības atbalsta pasākumu plānu paraugiem vispārējā, profesionālajā un speciālajā izglītībā, kas izmantojami karjeras attīstības atbalsta darba plānošanā, īstenošanā un izvērtēšanā un tika publicēti 2019. gadā. 

Tāpat Projekta īstenošanas laikā izstrādāta virkne citu metodisko un informatīvo materiālu, to skaitā var minēt “100 metodikas karjeras attīstības atbalstam”, video skolēniem un vecākiem, spēli 1.-6. klašu skolēniem e-vidē “Kā kļūt par profesionāli” jeb “ParProf”. 

Metodiskos materiālus – “Rokasgrāmata pedagogiem karjeras konsultantiem individuālo karjeras konsultāciju īstenošanai vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” un infografika “Karjeras attīstības atbalsta soļi darbā ar izglītojamo vecākiem” – pirms nodošanas publicēšanai karjeras atbalsta speciālisti pārbaudīja praksē un sniedza atgriezenisko saiti. 

Lieliski resursi, kur meklēt atbildes uz būtiskiem karjeras jautājumiem – NIID karjeras izvēles testu platforma topošajiem absolventiem, ekskursiju platformas Ēnu diena.lv mājas lapā, ProfesijuPasaule.lv, kas projekta finansējuma ietvaros papildināta ar 230 profesijām u.c. 

Projekta īstenošanas periodā organizēti daudzveidīgi izglītojoši pasākumi – kopumā papildizglītību saņēmuši 675 pedagogi karjeras konsultanti un karjeras atbalsta speciālisti.