1. Karjeras atbalsta projekts tuvojas noslēgumam

1.2. Supervīzijas, nacionālās konferences, karjeras nedēļa

Supervīzijas pedagogu karjeras konsultantu grupām

Pirmo reizi Latvijas izglītības sistēmā īstenotas supervīzijas tieši pedagogu karjeras konsultantu grupām. Supervīzijas ir veiksmīgs papildizglītības veids profesionāļu pašefektvitātes paaugstināšanai un refleksijai par veicamo darbu. Laika periodā no 2019. līdz 2022. gadam projekta ietvaros notikušas 115 supervīzijas pedagogiem karjeras konsultantiem.


Dalība nacionālajās konferencēs

Piecus gadus karjeras atbalsta speciālisti un Projekta sadarbības partneri tikuši aicināti dalībai nacionālajās konferencēs par aktuālām tēmām karjeras atbalstā:

    • 2017.g. "Skolēnu karjeras vadības prasmju veidošana kompetencēs balstītā izglītībā”,
    • 2018.g. "Mērķtiecīga karjeras attīstības atbalsta pilnveide izglītības iestādēs",
    • 2019.g. "Karjeras attīstības atbalsta sistēmas ilgtspēja: šodien un rīt”, 
    • 2021.g.“Pedagoga karjeras konsultanta resursi pašefektivitātes veicināšanai” (sk. konferences ierakstu),
    • 2022.g. “Sadarbība kā virzītājspēks karjeras atbalsta ilgtspējai”. 

Individuālās konsultācijas

Ievērojami pieaugusi individuālo karjeras konsultāciju loma un izpratne par to nozīmīgumu skolēniem sniegtajā karjeras atbalstā- projekta laikā sniegts vairāk kā 25 tūkstoši konsultāciju un ap 14 tūkstoši skolēnu vismaz vienu reizi apmeklējuši individuālās karjeras konsultācijas. 

Karjeras nedēļa

Nozīmīgs karjeras pasākums Latvijas skolās jau 10 gadus ir Karjeras nedēļa. Ar Projekta finansējuma atbalstu Karjeras nedēļa 5 gadus ir kļuvusi pieejamāka plašākai auditorijai, aptverot visas pašvaldības Latvijā, iesaistot arī profesionālo skolu audzēkņus, pakāpeniski ieviešot tiešsaistes pasākumus, Karjeras nedēļas kampaņu laikā izstrādājot jaunus metodiskos līdzekļus, kuri tiek izmantoti karjeras izglītības stundās arī ārpus Karjeras nedēļas notikumiem.