1. Godināti karjeras atbalsta balvas 2023 laureāti

1.4. Ieva Erele

Mēbeļu Ražotāju asociācijas Latvijā izpilddirektore Ieva Erele – iniciatīvas bagāta un atsaucīga. Ar sirdi un dvēseli iesaistījusies karjeras izvēli veicinošu pasākumu organizēšanā un vadīšanā, kuru mērķis ir mēbeļu ražošanas nozares attīstības, tās popularizēšana un nesavtīga sabiedrības, īpaši jaunu cilvēku ieinteresēšana par darbu un karjeras veidošanu nozarē.

Valsts izglītības attīstības aģentūra pateicas par rūpīgi un aizrautīgi sagatavotajiem pasākumiem skolotājiem, karjeras konsultantiem un viņu skolēniem, piedāvājot izglītojošas nodarbības izstādē “Koks ir labs”, apmeklējot leģendāro šūpuļzirdziņu ražotni, iepazīstoties tur ar darba vidi, dažādu profesiju pārstāvjiem, uzzinot par gatavās produkcijas tālāko ceļu. Ļoti izsmeļoša un motivējoša bija Ievas prezentācija par mēbeļu ražošanu nozaru iepazīšanas ciklā “Stunda nozarē”. Lai aktualizētu iespējas sievietēm strādāt un veidot karjeru kokapstrādē un mēbeļu ražošanā, Mēbeļu ražotāju asociācija 2022. gadā Latvijā īstenoja kampaņu “Sieviete mēbeļu industrijā”.

Ar kampaņas palīdzību vēlamies pievērst vairāk uzmanības izglītības iespējām kokapstrādē un mēbeļu ražošanā, kā arī jaunietēm un sievietēm dot iespēju novērtēt darba vidi, sociālo nodrošinājumu, arī karjeras izaugsmi un iespējas sevi realizēt tieši mēbeļu ražošanas uzņēmumos,” stāsta asociācijas izpilddirektore Ieva Erele. Ieva saskata nepieciešamību ikvienam cilvēkam, neatkarīgi no vecuma sniegt iespēju iepazīties ar tautsaimniecības nozarēm, ieinteresēt par karjeras iespējām tajās.

Tā šogad tapa Meža dienas 2023, kur ikviens varēja atrast gan izglītojošas, gan praktiskas aktivitātes Skolu un Ģimeņu dienās. Meža ABC , Zaļā klase un citi pasākumi, kuros Ieva ir klātesoša un palīdzoša, pasākumi, kur sastopas mūsu zaļais zelts, tā brīnumainās pārvērtības un cilvēks, kurš visu to rada.