2. Latvijas eksperti piedalās starptautiskā metodiskajā seminārā Vācijā

Latvijas karjeras attīstības atbalsta ekspertes vada darbnīcas starptautiskā seminārā Vācijā

Image by courtesy of Euroguidance Germany
Vācijas nacionālais Euroguidance centrs, Federālā Nodarbinātības aģentūra sadarbībā ar Euroguidance centriem no Austrijas, Horvātijas, Čehijas, Ungārijas, Latvijas, Polijas, Portugāles, Serbijas, Slovākijas un Slovēnijas šogad organizēja Euroguidance pārrobežu semināru karjeras atbalsta speciālistiem, kas notika Drēzdenē no 23. līdz 24. maijam. Pārrobežu semināra mērķis bija nodrošināt Eiropas karjeras atbalsta speciālistu tīklošanos un pieredzes apmaiņu. Divu dienu seminārā eksperti vadīja tematiskus seminārus par aktuālām karjeras atbalsta temām Eiropā un karjeras attīstības atbalsta metodēm dažādās valstīs, kā arī iepazīstināja ar labās prakses piemēriem. Pasākumā piedalījās vairāk kā 80 karjeras atbalsta speciālisti, karjeras konsultanti un Euroguidance pārstāvji no visas Eiropas.

Image courtesy of Euroguidance GermanyDivas Latvijas karjeras attīstības atbalsta ekspertes - Dr. Inta Lemešonoka, Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociācijas valdes priekšsēdētāja un Dr. Agita Šmitiņa, Vidzemes augstskolas Biznesa vadības studiju virziena un Tūrisma un atpūtas studiju virziena direktore - šogad piedalījās starptautiskajā metodiskajā seminārā un vadīja darbnīcas. Inta Lemešonoka vadīja darbnīcu "Dzīves kardiogramma" un Agita Šmitiņa par starptautisko studentu interesējošiem jautājumiem un problemātiku konsultēšanas procesā.

Darbnīcu tēmas: 

  • Globalizācijas procesu saistība ar karjeras atbalsta sniegšanu
  • Karjeras stratēģijas 21.gadsimta strauji mainīgajos apstākļos
  • Nākotnes karjeras konsultantu kompetences
  • Ekoloģija un “Zaļās karjeras iespējas”
  • Mākslīgā intelekta izmantošana karjeras atbalstā un nākotnes profesijās
  • Dažādības respektēšana mūsdienu sabiedrībā
  • Karjeras atbalsts migrācijas procesos iesaistītajiem
  • Atbalsts studentu iekļaušanai darba tirgū
  • Digitālo rīku izmantošana karjeras atbalstā
  • Psiholoģiskais, sociālais un emocionālais atbalsts dažādām sabiedrības grupām.

Plašāka informācija par Drēzdenē notikušo pārrobežu metodisko semināru ir pieejama Vācijas Euroguidance centra mājas lapā

Jāatzīmē, ka tikai gadu iepriekš šādu starptautisku metodisko semināru "CBS RIGA 2022" organizēja Latvijas Euroguidance centrs.

Kas ir pārrobežu metodiskais seminārs?

Starptautiskais pārrobežu metodiskais seminārs (Cross Border Seminar jeb CBS) ir Euroguidance tīkla ikgadējs karjeras attīstības atbalsta profesionāļu sadarbības pasākums karjeras atbalsta jomā iesaistītām personām.

12 Euroguidance centri (Austrija, Vācija, Čehija, Horvātija, Ungārija, Latvija, Polija, Portugāle, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija) kopīgi koordinē šādu ikgadēju starptautisku divu dienu pieredzes apmaiņas pasākumu un koordinē nacionālo ziņojumu sagatavošanu par izvēlēto semināra tēmu. Pasākuma mērķis ir labās prakses apmaiņa un karjeras abalsta speciālistu sadarbības tīkla veidošana. Divu dienu seminārā eksperti vada tematiskas darbnīcas par aktuālām karjeras attīstības atbalsta tēmām un konsultēšanas metodēm dažādās valstīs. Semināri notiek angļu valodā.

**

Informāciju sagatavoja: Ralfs Spāde, VIAA, 2023
Izmantotie attēli: (c) Vācijas Euroguidance centrs