3. Pasaules karjeras atbalsta eksperti tiekas Liepājā

Liepājas pilsētas izglītības pārvalde, sadarbībā ar Liepājas Universitāti, Euroguidance Latvijas centru un Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociāciju š.g. 23.-26. augustā uzņēma Eiropas konsultāciju inovāciju tīkla NICE Akadēmiju.

Pasākums pulcināja 65 dalībniekus no ASV, Apvienotās Karalistes, Austrijas, Francijas, Igaunijas, Indijas, Itālijas, Jordānas, Kosovas, Latvijas, Maltas, Nīderlandes, Somijas, Ungārijas, Vācijas un Zviedrijas.

Image courtesy of NICE ACADEMYLiepājas pilsētas pašvaldība, gatavojoties Eiropas Kultūras galvaspilsētas lomai, NICE Akadēmijas viesus uzņēma ar plašu programmu, iepazīstinot ar pilsētas vēsturi, mūsdienu sasniegumiem un nākotnes iecerēm. Tika izcelti Liepājas muzikālo un dejojošo jauniešu talanti, viesu pieredzi bagātināja postfolk apvienības “Saule i tuvāk” un Liepājas dziedošo aktieru priekšnesumi. 

NICE Academy Liepājā deva plašu ieskatu par karjeras atbalsta aspektiem, sākot no agrīnās pirmsskolas izglītības līdz darbam zaļajā ekonomikā un atbalstam bēgļiem un migrantiem viņu karjeras ceļā. Tika prezentēti vairāki pētniecības projekti un praktiski rīki, ar kuriem var iepazīties ekspertu lekciju, tematiski grupēto referātu un darbnīcu kopsavilkumos.