3. Pasaules karjeras atbalsta eksperti tiekas Liepājā

3.3. DARBNĪCAS

Anne Chant no Kenterberijas Kraistčērčas universitātes Apvienotajā Karalistē apsprieda bēgļu, patvēruma meklētāju un migrantu karjeras konsultāciju vajadzības. Darbnīcā galvenā uzmanība tika pievērsta valodas lomas nozīmei integrācijā darba tirgū. Dalībniekiem bija iespēja trenēt empātiju, iejūtoties klientu lomā, ar praktiskiem vingrinājumiem.

Valbona Raci un Edona Turtulla-Rada prezentēja semināru par pārmaiņu teoriju karjeras pakalpojumu ieviešanā profesionālās izglītības iestādēs Kosovā. Lektores atklāja, kā standartizēti karjeras izglītības pakalpojumi tika integrēti profesionālās izglītības sistēmā un nostiprināti ar sekundārajiem tiesību aktiem, lai audzēkņiem nodrošinātu ilgtspējīgus un kvalitatīvus karjeras pakalpojumus.

Gideon Arulmani piedāvātajā seminārā ar nosaukumu "Es ticu" tika apspriests, kā karjeras uzskati ietekmē karjeras lēmumus. Darbnīcā tika demonstrētas metodes, lai palīdzētu indivīdiem apzināties savus karjeras uzskatus un to ietekmi uz karjeras attīstību.

Yvor Broer vadītajā seminārā "Novērtējoša pieeja darbā ar iemācīto bezpalīdzību" tika pētītas metodes, kā risināt iemācīto bezpalīdzību karjeras konsultāciju kontekstā.

**

Informāciju sagatavoja: Ilze Astrīda Jansone, VIAA, Euroguidance programmas vadītāja, 2023 Izmantotie attēli: (c) Liepājas Izglītības pārvalde un NICE FOUNDATION