3. CV VEIDOŠANA

3.5. PADOMI LIETOTĀJIEM

Veidojot savu CV, jāatceras, ka CV ir pirmā iespēja iepazīstināt darba devēju ar savām prasmēm un pieredzi. Tas ir apraksts par CV autoru un viņa(s) prasmēm, izglītību, darba pieredzi un citiem sasniegumiem.

Pieredze jāapraksta skaidri 

CV vajadzētu likt uzsvaru uz prasmēm un pieredzi, kas atbilst konkrētajai vakancei, tāpēc ir būtiski pievērst uzmanību sludinājuma detaļām.

Jāpielāgo CV 

Sadaļa „Par mani” būtu jāatjauno atbilstoši vakancei, lai uzsvērtu savu piemērotību vēlamajam darbam. CV nav detalizēti jāuzskaita visa sava pieredze, bet gan jāatlasa fakti un svarīgākā pieredze, kas atbilst konkrētajai vakancei.

Viegli lasāms

Vakanču konkursā iesniegtajam CV būtu jābūt viegli lasāmam. Jāraksta skaidri un vienkārši. Ieteicams izmantot spēcīgus darbības vārdus (piemēram, „vadīju”, „izstrādāju”, „uzlaboju”).

Apgriezta hronoloģiskā secība

Vienmēr pieredze jāuzskaita, sākot ar nesenāko. Ja starp dažādiem mācību vai darba posmiem ir ilgāks tukšuma posms, jāpaskaidro iemesli.

Jānoslīpē CV

Pirms CV nosūtīšanas jāpārbauda, vai tekstā nav gramatikas un pareizrakstības kļūdu, jānorāda lietišķa e-pasta adrese un pievienojiet profesionālu foto.

Ko darīt, ja sadaļā, kur jāizvēlas CV veidne, nerāda CV priekšskatījumu labajā pusē?

Jāpārliecinās, ka sadaļā „Atlasīt” ir iezīmēti informācijas lauki, kurus lietotājs vēlas attēlot CV.

Vai CV ir iespējams saglabāt MS Word dokumentā?

Nē, šobrīd šāda iespēja netiek piedāvāta.

Ko darīt, ja sadaļā, kur jāizvēlas CV veidne, ir norādīts, ka priekšskatījums tiek lādēts, bet tas nekad nenotiek?

Jāmēģina atvērt šo lapu ar citu interneta pārlūkprogrammu vai citu ierīci.