2. EUROPASS PROFILA IZVEIDOŠANA

2.2. Europass profila izveide

Europass profila izveide
Europass profilu var veidot gan reģistrēti, gan nereģistrēti lietotāji. Nereģistrētiem lietotājiem profils nesaglabāsies pēc interneta pārlūka aizvēršanas. Reģistrētiem lietotājiem (kuriem ir izveidots „EU login” konts) profila informācija vienmēr saglabāsies un CV varēs izveidot ar dažiem klikšķiem.

Lai izveidotu Europass profilu, lapas (https://europa.eu/europass/lv) labajā augšējā stūrī jānospiež „Pieslēgties Europass”.



Europass profilu var veidot arī sekojot šai tiešajai saitei: (https://europa.eu/europass/eportfolio/screen/profile-wizard?lang=lv)



Tad būs nepieciešams ievadīt lietotājvārdu (e-pasta adrese, ar kuru tika izveidots profils) un paroli. Ja „EU login” kontam ir pievienota divfaktoru autentifikācija, tad pieslēgšanās būs jāapstiprina ar viedierīci vai eID karti. Sk. sadaļu „Tehniskā informācija un pamācības”.

Pēc pieslēgšanās, būs pieejamas divas iespējas: „Augšupielādēt manu Europass CV” vai „Izveidot profilu”.



Ja Jums jau ir bijis Europass CV un tas ir saglabāts PDF failā, tad to ir iespējams augšupielādēt. 

Pretējā gadījumā ir jāveido profils. Ja Jums nav pieejams CV, kuru augšupielādēt, tad izvēlaties „Izveidot profilu”. 

Tālāk būs nepieciešams norādīt ziņas par Jums, kas ietver vārdu, uzvārdu, kontaktinformāciju utt. Laukos, kas atzīmēti ar zvaigznīti (*), informācija ir jānorāda obligāti.



Tad ir iespēja norādīt darba pieredzi. Iespējams, norādīt darba pieredzi, darbavietu, laiku, no kura, līdz kuram tur strādājāt utt. Šajā sadaļā neviens no laukiem nav obligāts. Darba pieredzi vēlams norādīt hronoloģiskā secībā, sākot ar pēdējo.



Nākamajā sadaļā ir iespējams norādīt izglītību un apmācību, kas ietver informāciju par piešķirtās kvalifikācijas nosaukumu, organizāciju, kas to izsniedza, laika periodu, kurā izglītības programma tika apgūta utt. Arī šajā sadaļā neviens no laukiem nav obligāts. Tāpat kā iepriekšējā sadaļā par darba pieredzi, arī šeit ir vēlams iegūto izglītību norādīt hronoloģiskā secībā, sākot ar pēdējo.

Europass profila sadaļa "Izglītība un apmācība"

Visbeidzot, Jums piedāvās norādīt Jūsu prasmes. Te būs iespējams norādīt valodu zināšanas un digitālās prasmes. Cita veida prasmes būs iespējams pievienot vēlāk, kad profils būs izveidots. Kad prasmes ir pievienotas, lapas labajā apakšējā stūrī jānospiež „Izveidot”.


Europass profils (prasmes)

Ar to arī profila veidošana ir noslēgusies. Turpmāk profila sadaļā varat nospiest „Rediģēt”, lai papildinātu informāciju.

Lai nokļūtu uz profila sākumlapu, lapas kreisajā augšējā stūrī jānospiež „Par mani” – „Mans Europass”.

Lai rediģētu profilu, jāizvēlas „Par mani” – „Mans profils” vai „Skatīt visu profilu”.

Europass pašmācības materiāls (skatīt profilu)



Video pamācība par Europass profila izveidošanu reģistrētiem lietotājiem:


Video pamācība par Europass profila izveidošanu nereģistrētiem lietotājiem: