2. EUROPASS PROFILA IZVEIDOŠANA

2.5. Manas prasmes un Manas intereses

Pēc profila izveides, reģistrētiem lietotājiem būs pieejams e-portfolio, jeb „Mans Europass”. Tas ietver Jūsu profilu , iespēju izveidot CV un motivācijas vēstuli, bibliotēku, pieteikumus, īsceļus uz Europass rīkiem, kā arī Jūsu prasmes un intereses. Ja vēlaties rediģēt informāciju savā profilā, tad to nepieciešams darīt no sākumlapas („Mans Europass”).

Manas prasmes

Sadaļā „Manas prasmes” varat noradīt savas prasmes. Šī sadaļa arī lietotājiem palīdz apzināt prasmes, kuras viņiem piemīt.

Lai sadaļā pievienotu jaunas prasmes, tās var izvēties no ieteikumiem, vai vēlamo prasmi meklēšanas logā var ierakstīt un tad tiks piedāvāts saraksts ar prasmēm, kas satur norādītos atslēgvārdus vai ir ar to saistītas. Izvēloties prasmi no saraksta, atvērsies logs, kurā būs īss prasmes apraksts. Tad lietotājam ir jāizvēlas „Aizvērt” vai „Pieņemt”. Izvēloties „Pieņemt”, prasme tiek pievienota lietotāja prasmju sarakstam.


Prasmes tiek ņemtas no Eiropas prasmju, kompetenču, kvalifikāciju un profesiju klasifikācijas (ESCO). Prasmju ieteikumi galvenokārt tiek veidoti, balstoties uz informāciju, ko lietotāji ir ievadījuši savā profilā. Piemēram, ja profilā būs norādītas konkrētas valodu prasmes, tad daļa no ieteikumiem var tikt balstīti uz tām. Tālākie prasmju ieteikumi būs balstīti uz prasmēm, kuras jau esat ievadījuši sadaļā „Manas prasmes”.

Manas intereses

Sadaļā „Manas intereses”, ir iespējams norādīt, kas Jūs interesē. Norādiet, ko vēlaties sasniegt un panākt, kā arī, kur vēlaties strādāt vai studēt. 

Apakšsadaļā „Kas jūs interesē?”, ir jānorāda, kādi izglītības vai karjeras ceļi lietotājam ir padomā, piemēram, sākt studijas, atrast darbu, iegūt jaunas prasmes, pilnveidot valodu prasmes, utt. Lai norādītu vēlamās intereses, atliek tikai uz tām uzklikšķināt.


Tālāk lietotājam ir jāizvēlas valsts/-is, kurā vēlas strādāt, studēt, piedalīties brīvprātīgajā darbā, utt. 

Visbeidzot, ir jānorāda lietotāja darba pieredze, kas jau ir, vai kuru vēlas iegūt.


Balstoties uz informāciju, kas tika pievienota sadaļās „Manas prasmes” un „Manas intereses”, tiks piedāvātas mācību iespējas vēlamajās jomās un valstīs. Laika gaitā tiks arī piedāvāti darba piedāvājumi. Šī iespēja vēl ir izstrādes procesā.

Jāņem vērā, ka ne vienmēr var parādīties attiecīgās mācību iespējas, jo datus par mācību iespējām nesniedz visas Eiropas valstis. Piemēram, ja esat norādījuši, ka vēlaties studēt tikai Spānijā, tad mācību iespējas netiks ieteiktas, jo Spānija šobrīd nesniedz informāciju par mācību iespējām Spānijā Europass platformai.