3. CV VEIDOŠANA

3.1. Pamācība CV veidošanai

CV var veidot gan reģistrēti, gan nereģistrēti lietotāji.

Nereģistrētiem lietotājiem

Nereģistrētiem lietotājiem sākumlapā jāizvēlas „Izveido savu bezmaksas profilu” un tad izlecošajā logā jānorāda „Turpināt kā viesim”. Tālāk sekos profila izveidošana. Lai gan nereģistrētiem lietotājiem informācija netiks saglabāta, viņiem tāpat ir jāveido profils, jo no tiks veidots CV. Instrukcijas profila izveidošanai

Reģistrētiem lietotājiem

Reģistrēti lietotāji CV var sākt veidot no galvenās lapas, piesakoties savā profilā. Instrukcijas profila izveidošanai. Tad galvenajā lapā izvēlieties „Izveidot CV”.


Tad tiek piedāvātas četras iespējas:

  • Veidot CV no mana profila (ja informācija profilā tika ievadīta, veidojot profilu, tad jāizvēlas šī opcija); 
  • Atlasīt manā bibliotēkā (var izvēlēties, ja CV jau ir iepriekš veidots un saglabāts Europass profila bibliotēkā); 
  • Importēt Europass CV (ja Jūsu ierīcē Europass CV ir bijis saglabāts PDF formātā, tad to ir iespēja importēt); 
  • Veidot jaunu CV (šajā gadījumā viss būs jāievada pa jaunu). 
Tālāk apskatīsim CV veidošanu no profila. Izvēlieties „Veidot CV no mana profila”. Profilu ir iespējams izveidot visās piedāvātajās Europass valodās. Ja Jūsu profils ir izveidots vairāk kā vienā valodā, tad tālāk Jums būs jāizvēlas valodu.


Tad Jums piedāvās atlasīt informāciju, kuru no sava profila vēlaties norādīt CV. Tas lietotājiem ļauj ērti pielāgot savu CV katrai vakancei, nemainot informāciju profilā. Piemēram, ja nevēlaties norādīt savu vecumu, adresi vai kādu no iepriekšējām darba vietām, to var vienkārši izdarīt, noņemot iezīmējumu.



Kad informācija ir atlasīta, jānospiež „Tālāk”. Tad Jums piedāvās, vai vēlaties vēl veikt kādas izmaiņas savā CV saturā. Ja nevēlaties, tad varat spiest „Nē, paldies!”. Tālāk Jums ir jāizvēlas CV veidne, krāsa, burtu lielums, kā arī vai vēlaties norādīt Europass logo un lappuses numurus.



Visbeidzot jānorāda CV nosaukums un jāizvēlas, kā saglabāsiet šo CV. CV ir iespējams saglabāt savā ierīcē kā PDF failu. CV var arī saglabāt savā bibliotēkā, tad tas būs ērti pieejams no dažādām ierīcēm. CV var arī publicēt vietnē EURES, kur tas būs pieejams darba devējiem visa Eiropā.